عنوان مقاله: استخراج و مقایسه میزان اولئوروپین از برگ و میوه گیاه زیتون .Olea europaea L در سه استان گیلان، تهران و فارس
نویسندگان: جایمند کامکار*, رضایی محمدباقر, نجفی آشتیانی اکبر, گلی پور مصطفی
آدرس: * موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران
ما را در اینستاگرام دنبال کنید:
zeytoonchi
چکیده:
ترکیب های فنلی در میوه زیتون از عوامل مهم ارزیابی کیفیت روغن زیتون تصفیه نشده است. اولئوروپین به عنوان یک ترکیب مهم دارویی گیاه زیتون دارای اثر آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی است. در این تحقیق به منظور بررسی میزان ترکیب اولئوروپین، برگ و میوه گیاه زیتون گونه (Olea europaea L.) از سه استان گیلان، تهران و فارس جمع آوری، نسبت به استخراج اولئوروپین با متانول و تعیین میزان آن توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اقدام گردید. میزان ترکیب اولئوروپین در نمونه برگ سه استان گیلان، تهران و فارس به ترتیب با ۳۹۲۱۷، ۳۳۶۶۵ و ppm 31311 در برگ زیتون (بهمن ماه) و در نمونه های میوه به ترتیب ۳۵۳۲۸، ۲۹۷۴۰ و ۲۱۵۶۳ ppm(تیرماه) محاسبه گردید. این مقادیر نشان دهنده تغییر در میزان این ترکیب در نمونه ها می باشد که به ترتیب، نمونه گیلان از بیشترین میزان اولئوروپین سپس تهران و در نهایت فارس از کمترین میزان برخوردار است.