عنوان مقاله: بررسي امکان جايگزيني نسبي تفاله ميوه زيتون با برخي اقلام جيره در تغذيه ماهي قزل آلاي رنگين کمان پرورشي (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)

نویسندگان: خوش خلق مجيدرضا*, موسي پور ساجاني مجيد, محمدي برسري محمد

آدرس: * گروه شيلات، دانشکده منابع طبيعي، دانشگاه گيلان، صومعه سرا، گيلان، ايران

 


 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید:   

zeytoonchi


 

چکیده:
اين تحقيق به منظور بررسي تاثير استفاده از ضايعات حاصل از روغن کشي ميوه زيتون بر ترکيبات شيميايي بدن، شاخص هاي رشد، فاکتورهاي خوني و ارزيابي حسي ماهي قزل آلاي رنگين کمان انجام پذيرفت. 6 نوع جيره غذايي شامل يک جيره شاهد (بدون تفاله زيتون) و 5 جيره حاوي 2، 4، 6، 8 و 10 درصد تفاله خشک و الک شده تجاري ميوه زيتون تهيه شده و ماهيان با وزن متوسط 184.7 گرم در استخرهاي مستطيلي شکل تغذيه شدند. هر تيمار از سه تکرار برخوردار بود. دبي متوسط آب 10 ليتر بر ثانيه و ميزان دما و pH آب به ترتيب در طي دوره پرورش 3±10 درجه سانتي گراد و 6.8-7.9 بوده است. ماهيها بر اساس ميزان اشتها در سه نوبت در روز (ساعتهاي 8، 12 و 18) بطور دستي تغذيه شدند. بررسي شاخص هاي مختلف اعم از آناليز لاشه، شاخص هاي رشد و فاکتورهاي خوني نشان داد که مي توان تا 8 درصد جيره توسط تفاله زيتون جايگزين شود و علي رغم اينکه در اکثر موارد تيمار 10 درصد نيز شرايط مشابه اي داشته اما با بررسي برخي از شاخص هاي خوني به نظر مي رسد که استفاده از تفاله زيتون تا 8 درصد ترکيب جيره مناسب ترين ميزان بکارگيري آن مي باشد.

 

مقاله زیتون

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code