عنوان مقاله: جداسازي باکتري هاي توليدکننده آنزيم ليپاز از زيتون و بررسي اثر پارامترهاي گوناگون بر توليد آنزيم در تخمير حالت جامد
نویسندگان: مرادي سميرا, رضوي سيدهادي*, موسوي سيدمحمد
آدرس: * دانشکده مهندسي و فناوري کشاورزي، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران
چکیده:
باکتري باسيلوس هوازي، مزوفيل، و ليپوليتيک (فعاليت آنزيمي (40U/ml از نمونه عصاره زيتون جداسازي شد. سويه جداسازي شده براساس مشخصات مورفولوژيکي و شيميايي و ازطريق روش ملکولي توالي يابي ژن 16 S rRNA شناسايي شد. تاثير سوبستراي جامد (هسته انار آسياب شده، هسته انگور آسياب شده، و دانه گشنيز آسياب شده به عنوان سوبستراي جامد استفاده شدند)، اندازه ذرات سوبسترا، محتواي رطوبت، و سرعت چرخش به عنوان فاکتورهاي تاثيرگذار بر تخمير حالت جامد بررسي شد. فعاليت آنزيمي بهينه 120U/ml از محيط کشتي حاوي(w/w) 3 درصد عصاره دانه گشنيز آسياب شده، 10g/l1 عصاره مخمر، 25g/l روغن زيتون، محتوي رطوبت 70 درصد، و سرعت چرخش 170rpm بعد از 24 ساعت گرمخانه گذاري به دست آمد که فعاليت آنزيمي در مقايسه با حالت قبل از بهينه سازي 3.07 برابر افزايش يافت.