مقاله مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا، روغن زیتون، روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش های صحرایی

بازدید: 860 بازدید
زیتون

عنوان مقاله: مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا، روغن زیتون، روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش های صحرایی

نویسندگان: سعیدپور آتوسا, کیمیاگر سیدمسعود*, زاهدی اصل صالح, وفا محمدرضا, قاسمی اصغر, ابدی علیرضا, دانش پور مریم السادات, زرکش مریم

آدرس: * گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنا یع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 


 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید:   

zeytoonchi


 

چکیده:
سابقه و هدف: شواهدی در زمینه اثرات متقابل سطوح انسولین و دآسیل گرلین (DAG) وجود دارد، اما ارتباط بین درصد اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در روغن های خوراکی مختلف و در قالب رژیم غذایی پرچرب با ترشح هورمون های انسولین و DAG بررسی نشده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی و مقایسه تاثیر منابع مختلف چربی رژیمی و میزان اشباع اسیدهای چرب بر سطوح پلاسمایی انسولین و DAG و تعیین ارتباط DAG با عملکرد انسولین انجام شد.
مواد و روش ها: موش های صحرایی نر در حال رشد از نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه رژیم های غذایی پرچرب دارای کره (HF-B)، روغن سویا (HF-S)، روغن زیتون (HF-O) و روغن ماهی (HF-F) و یک گروه استاندارد (ST) تقسیم شدند. نمونه های خون بعد از ۸ هفته در وضعیت غیرناشتا و بعد از ۲۴ ساعت ناشتا جمع آوری شدند. اضافه وزن، دریافت غذا، شاخص های گلوکز، DAG پلاسما و HOMA-IR به عنوان شاخص مقاومت به انسولین ارزیابی شدند.
یافته ها: وزن و دریافت غذا در رژیم های HF-B و HF-Sبالاتر از گروه های دیگر بود (p<0.05). در گروه HF-B، سطح انسولین و HOMA-IR ناشتا نسبت به رژیم های ST، HF-O و HF-F بالاتر بود (P<0.05). در گروه HF-B، سطح DAG ناشتا نسبت به رژیم های HF-F، HF-O و ST پایین تر بود (P<0.05)؛ به علاوه، در گروه HF-F سطح DAG به طور معنی داری بالاتر از رژیم HF-S بود (P<0.05).
نتیجه گیری: از آنجا که گروه های با رژیم های حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباعی و چند غیراشباعی امگا ۳، وزن و دریافت غذای پایین تری نشان دادند، احتمال وجود دارد که این روغن های رژیمی از راه افزایش DAG، اشتها و به دنبال آن، وزن را کاهش دهند و بنابراین، در کاهش سطح انسولین یا HOMA-IR نقش داشته باشند.

 

مقاله زیتون

دسته بندی آموزش خواص زیتون مقالات علمی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت